Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

HTML

Hirdetés

Kovács és Fia Kft. Sütöde

Ennyi ember nézelődik itt:

Friss topikok

Linkblog

Blogajánló

Archívum

Receptek kenyérsütő gépekhez

2009.02.28. 11:12 DEXTER

Hogyan süssünk igazi házi kenyeret?...

Manapság nagyon nehéz igazán finom, omlós kenyeret találni. A szupermarketekben árult kenyér már másnapra élvezhetetlen. Legtöbbször nem élesztővel kelesztik, hanem különböző adalékanyagokkal érik el a kívánt hatást. Illetve, ha netán rozskenyeret választunk érdemes tanulmányozni az összetevőket, mert általában malátát tartalmaznak, ettől lesz barna a valójában fehér kenyér. Ezért ajánlott inkább otthon kenyeret sütni. Ha nincs elég időnk bíbelődni, válasszunk kenyérsütő gépet, amibe csak bele kell készíteni az alapanyagokat és kb.3 óra múlva már élvezhetjük is a friss, ropogós házi kenyér ízét. Minden esetben ajánlom a legtöbb boltban kapható kenyérsütéshez összeállított lisztkeverék használatát, mert ettől formásabb és jobb állagú lesz a kenyerünk. Az alapanyagokat mindig a hozzávalóknál megadott sorrendben helyezzük a kenyérsütőbe! Íme néhány recept:

Fehér kenyér: 2dl víz, 1dl tej, 1ek olaj, 1kk só, 1tk cukor, 30dkg fehér sütnivaló lisztkeverék, 15dkg rétesliszt, 15 dkg finomliszt, 1dkg élesztő. Az alapprogramon (Base) sütjük.

Rozsos kenyér: 2dl víz, 1dl tej, 1ek olaj, 1kk só, 1tk cukor, 30dkg rozsos sütnivaló lisztkeverék, 10dkg rétesliszt, 10dkg finomliszt, 10dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 1tk sikér, 1dkg élesztő. A búzakenyér (whole weat) programot választjuk.

Tönkölybúzás kenyér: 2dl víz, 1dl tej, 1ek olaj, 1kk só, 1tk cukor, 20dkg félbarna sütnivaló lisztkeverék, 15dkg tönkölybúza rétesliszt, 15dkg tönkölybúza finomliszt, 10dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, 1tk sikér, 1dkg élesztő. A búzakenyér (whole weat) programon sütjük.

Burgonyás kenyér: 1,5dl víz, 1dl tej, 1 tojás, 1ek olvasztott margarin, 1kk só, 1tk cukor, 20dkg fehér sütnivaló lisztkeverék, 30 dkg finomliszt, 10dkg főtt áttört burgonya, 1,5dg élesztő. Az alapprogramot (Base) választjuk.

Zabkenyér: 2dl víz, 1dl tej, 1ek olaj, 1kk só, 1tk cukor, 30dkg félbarna sütnivaló lisztkeverék, 10dkg zabliszt, 15 dkg finomliszt, 5dkg zabkorpa, 3ek zabpehely (előzőleg olajon átpirítjuk), 1dkg élesztő. Az alapprogramon (Base) sütjük.

Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://kovacsesfia.blog.hu/api/trackback/id/tr48971269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.